Jongeren

Leuke quote wat aanslaat bij jongeren

Meedoen?

Heb jij ook ervaring met jeugdzorg en vind jij ook dat de jeugdzorg nog beter kan? Of wil je laten weten wat jij fijn vond en dus vooral niet moet veranderen? Wil jij vaker meedenken, in actie komen en andere jongeren ontmoeten? Wordt dan vrijwilliger bij een van de jongerenorganisaties!

Binnenkort starten er ook verschillende werkgroepen. Houd onze website in de gaten voor de vacatures.

Vorige slide
Volgende slide

Wat gaan we doen?

Generation YouthCare is het platform in ontwikkeling voor en door kinderen en jongeren met ervaring in de jeugdzorg. Wij werken samen met veel verschillende jongerenorganisaties. Want ‘alleen ga je snel, samen kom je verder!’

Wij hebben een plan gemaakt wat bestaat uit vier delen:

De Generation YouthCare Actieagenda 2023-2025

Samen met kinderen en jongeren door het hele land maken wij een actieagenda voor 2023-2025. De thema’s die het meest belangrijk worden gevonden voor verbeteringen van de jeugdzorg, daar gaan wij ons de komende jaren als eerste hard voor inzetten!

Het verzamelen van ervaringen en adviezen

Op de thema’s die op de Generation YouthCare Actieagenda staan, verzamelen we zoveel mogelijk adviezen en ervaringen van kinderen en jongeren in de jeugdzorg. Samen met andere organisaties willen we een plan gaan maken en ervoor zorgen dat deze beter worden onderzocht en benut. Voor dit plan kijken we ook naar mooie voorbeelden uit het buitenland, zoals de Forandringsfabrikken uit Noorwegen en de Independent Care Review uit Schotland.

De Generation YouthCare Postbus

Veel organisaties willen met jongeren samenwerken aan verbeteringen van de jeugdzorg. Maar zij weten nog niet altijd waar zij terecht kunnen. Daarom openen wij een postbus, zodat professionals, kenniscentra, organisaties, gemeenten en ministeries hun vragen aan ons gemakkelijk kunnen stellen. Vanuit onze (ervarings)kennis kunnen wij meedenken en adviseren. Zo werken we met elkaar samen aan verbeteringen van de jeugdzorg.

Het uitbreiden van samenwerkingen met andere jongerenorganisaties

Samen bereik je meer, daarom werkt Generation YouthCare met veel andere jongerenorganisaties samen. De komende tijd gaan we kijken of we nog verder kunnen groeien.

Generation YouthCare Actieagenda 2023-2025

Op dit moment zijn wij druk bezig met de voorbereidingen voor de Generation YouthCare Actieagenda. Voor 2023-2025 maken we een top 3 van thema’s. Jouw mening is daarom onmisbaar! Houd onze website de komende tijd in de gaten om te zien hoe jij kan helpen en jouw stem kan laten horen.

 

Op dit moment richten we ons op deze negen thema’s. Hiervan weten wij door eerdere onderzoeken zeker dat zij belangrijk zijn voor kinderen en jongeren:

Recht op steun en liefde: een liefdevolle jeugdzorg

Jeugdzorg zonder harde leeftijdsgrens, met de Big 5 als basis

Jongeren worden altijd gehoord als er een jeugdbeschermingsmaatregel overwogen wordt

Medezeggenschap, participatie en ervaringskennis

Professionals, beleidsmakers, zorginkopers: hoe werk je samen met jongeren?

Goede zorg op maat

Om- en afbouwen van de gesloten JeugdzorgPlus

Hervormingsagenda Jeugd: hoe jongeren de zorg willen hervormen

Inclusief en aansluitend onderwijs

Ga naar de inhoud