Het Generation YouthCare Kick-Off event!

Afgelopen 2 maart was het eindelijk zo ver, onze officiële aftrap. Geniet je nog even na met ons?

Delen

Afgelopen 2 maart was het eindelijk zo ver, onze officiële aftrap.

Geniet je nog even na met ons?

In de ochtend druppelden de eerste mensen binnen bij de NAR Café der Kunsten, een locatie die de meesten eigenlijk alleen van het uitgaan kennen. Samen met organisaties als NJR Hoofdzaken, FNO, Jarabee, Enver, Pactum, Jongerenpanel De Derde Kamer, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Jeugdzorg Nederland hebben we het startschot gegeven voor ons platform. 

Tijdens de plenaire presentatie hebben we verteld wie we zijn, waar we als ExpEx, JongWijs en het JeugdWelzijnsBeraad vandaan komen en waar we als Generation YouthCare (GYC) heen willen. Ook hebben de jongeren en partners genoten van een snelle ijsbreker bingo die de sfeer er goed in hield! Hierna onthulden we onze speerpunten. De afgelopen periode zijn we begonnen met 7 uitgangspunten voor het verbeteren van de jeugdzorg. Na onderzoek en een enquête zijn hier 3 speerpunten uit voortgekomen:

  • Recht op steun en liefde: een liefdevolle jeugdzorg
  • Jeugdzorg zonder harde leeftijdsgrens met de Big 5 als basis
  • Medezeggenschap, participatie en ervaringskennis

Meer weten over onze speerpunten, klik dan hier.

Na een heerlijke vega lunch gingen we vervolgens verder met de thematafels. Tijdens deze thematafels gingen jongeren met behulp van een worksheet, ontwikkeld door ons team, aan de slag met de 3 speerpunten van GYC. Hier zijn ontzettend waardevolle dingen uit gekomen.

Na een drukke en leerzame dag was het tijd voor wat ontspanning. Samen met Kunsteducatie Nederland hebben we drie workshops verzorgd. Graffiti, rap en Mindf*ck. Dit was een groot succes, er zijn prachtige kunstwerken gemaakt en tijdens de Mindf*ck kon er zelfs iemand niet meer op de benen staan.

We kijken samen terug op een geweldige aftrap en zijn enthousiast over de toekomst van ons platform!

Aftermovie

Om nog even na te kunnen genieten van het evenement hebben we een toffe aftermovie gemaakt! Kijk je mee?

Werkgroepen

We zoeken nog steeds extra werkgroepleden. Wil jij je ook inzetten voor een betere jeugdzorg samen met andere jongeren? Check het hier. 

Social Media

Volg je ons al? Check ons hier!

Foto’s

We hebben de fotobooth prints ook nog digitaal! Wil je een kopie? stuur een mailtje naar Event@generationyouthcare.nl

Ga naar de inhoud