VER_haal: e-magazine over jeugdparticipatie en de inzet van ervaringsdeskundigen

4 jongeren naast elkaar die met een neutrale blik naar de zons ondergang kijken op het strand.
Onderzoeken, peilingen en gesprekken met jongeren, ervaringsdeskundigen, professionals en beleidsmakers laten een belangrijk signaal horen: Jongeren willen beter betrokken worden bij zaken die hen aangaan. Sterker nog, het is een kinderrecht. Maar hoe doe je dat nou; samenwerken met jongeren, of ervaringsdeskundigen een plek geven binnen jouw organisatie? In VER_haal magazine geven jongeren, ervaringsdeskundigen, professionals en onderzoekers het antwoord.

Delen

In VER_haal staan de ervaringen van jongeren, ervaringsdeskundigen, professionals en onderzoekers centraal. Zij vertellen over samenwerken met gemeenten, het inzetten van ervaringsdeskundigheid en ze geven tips over hoe je samenwerkt met jongeren en ervaringsdeskundigen. Verwacht hierbij geleerde lessen, de valkuilen waar je op moet letten en praktische tips.

Daarnaast heeft een jongerenredactie elk interview voorzien van een reflectie. Drie jongeren – Mylèn, Noah en Nikki – delen wat elk verhaal met hun doet, wat hen opvalt en wat de lezer hiermee kan. Behalve interviews en ervaringsverhalen deelt het magazine ook kennis, informatiebronnen, expertorganisaties en best practices.

De oorsprong en toekomst van VER_haal magazine

VER_haal is het vervolg op Listen Up e-magazine uit 2021. Waarbij VER_haal met haar nieuwe titel voortbouwt op de inmiddels bekende conferenties VER_diep, VER_nieuw en VER_ander.

VER_haal is onder deze titel de eerste editie van een jaarlijks terugkerend magazine over jongerenparticipatie en de inzet van ervaringsdeskundigen. Een oproep om input te delen voor de editie van volgend jaar, volgt in de eerste maanden van 2023.

Lees VER_haal

Geplaatst door: ExpEx – Klik hier voor het volledige bericht.

Ga naar de inhoud